30 de set. 2011

PIRINEU NAVARRO-ARAGONÈS AMB MOTO-SEGONA ETAPA

Dia 23-09-2011 Divendres: Som a l' apart-hotel San Fermin de Pamplona i el despertador ens toca a 2/4 de vuit del matí. Ens llevem per anar a esmorçar un complet bufet a escollir de tot. Acabem amb el de sempre, menjant de tot i més per aguantar la jornada. Ja sortim de Pamplona, no sense abans anar a visitar el campus universitari "tant famós". Ara comença el trajecte divertit cap a Roncesvalles, carretera amb asfalt perfecte per tombar. Passem pel Port d' Ibañeta (fem foto) i cap a vall pel vesant francès fins a Saint Jean Pied-du-Port, continuem cap a Saint Jean-le-Vieux i Monteau tot passant per carreteres estretes, fent colls i contemplant el paisatge verd del vesant nord del Pirineu, amb "tifes" de vaca que hem de sortejar per no relliscar, però del tot bonic.
Ja encarem cap a Tardets i Larrau, enfilant-nos direcció Espanya fins arribar al Port qeu dona entrada a Navarra. Ja tenim gana i decidim aturar-nos a Ochagavia per "fotre'ns" un "txuleton", tal i com correspon per aquestes terres. Ací un pagès autèntic en adreça a La Sidreria, i no ha errat, ens hem fotut un menú complet, que apart i de primer ens ha farcit l' estomac amb uns xoricets cuinats, un bacallà al "pil-pil". Ara apareix el "txuleton"!. Després de fangar amb el postres, ha vingut el cafè i aigua d'herbes corresponent. Com podeu imaginar... hem fet temps abans d' agafar les motos... el cos ens ho demanava.
Ja recuperats de la batalla culinària anem a fer turisme al bosc d' Irati, lloc emblemàtic de la zona, recomanable per visitar i passejar amb moto. Ara ja se'ns va fent tard i "enpistolats" tirem avall passant per Güesa, on ens desviem per anar a la vall del Roncal (amb una carretera molt estreta i divertida) per plantar-nos a Isaba per dormir.
A l' entrada del poble hi ha un apart hotel de nom "Apart hotel Isaba" que ens acull sense problemes, però no es pot comparar al Sant Fermin de Pamplona, que hi farem! també està prou bé.
Dutxa i cap a sopar al restaurant " La Lola". Estem una mica deshidratats, la qual cosa provoca que entre la cervesa, vi i la sopa de peix que hem demanat de primer, no hem parat de llevar-nos duran la nit a pixar. De segon hem demanat peix, allò que es diu, per diversificar els àpats. Hem dormit com troncs, valga la paraula, per que aquest vespre hi havia carrera de motos a les habitacions.