30 de set. 2011

PIRINEU NAVARRO-ARAGONÈS AMB MOTO-PRIMERA ETAPA

L'escapada de tardor amb moto ha tocat aquests darrers dies 22-23-24 i 25 de setembre, i el temps ens ha acompanyat feliçment. De fet abans d'iniciar el viatge sempre entre una mica de mandra en pensar que els primers quilòmetres sempre se'm fan pesat, de fet és per què sortir del poble et fa repetir les mateixes carreteres sempre. Però una vegada entres en territori desconegut "entre cometes" surt la flama aventurera. Us esmento els detalls més notables i les recomanacions a tenir en compte per si voleu fer el mateix trajecte seguidament:
Dia 22-09-2011 Dijous: Hem quedat a les 8 del matí davant de casa per partir i som 3 "motoreros" que puntualment ens enfilem damunt les bestioles amb els dipòsits carregats. Sortim direcció l'Eix Transversal (en obres) per la carretera de Sant Hilari Sacalm. Entrem a l'Eix i no ens toca més remei que tranquilament seguir la llarga cua fins Vic. Allí escampa una mica i de la mateixa manera ens arribem a Les Olugues on ens aturem per esmorçar unes bones botifarres amb mongetes i torrada, cafè i aigua d'herbes per mi. Carregat el nostre dipòsit cap a l' autovia de Tàrrega o sortim direcció Balaguer on ens aturem per provar de comprar un collarí per en Ramon.
No en trobem i continuem cap a Alfarràs-Binéfar-Osca. Sortint de la ciutat ens aturem a fer el "vermut", és a dir, la cervesa s/a amb olives i patates fregides. I com que encara repetim botifarra, continuem fins Arguis. Volem passar pel port, però una vegada dalt ens trobem que està tallat i hem de tornar enrere. Ací sí, ens aturem per dinar una amanida "oliada" i algun plat més que no m'atreveixo esmentar, car que eren el mateix que veure un got de colesterol directament. Volem passar per Sant Juan de la Peña i ens endinsem per una carretera local estreta asfaltada que passa per la Hoya de Huesca i ens porta per Rasal i Yeste.
Ara ja prenem la carretera més ampla fins Sant Juan de la Peña (per cert l' asfalt està impecable). Toca fer-nos les fotos de rigor i que ens la la vigilant que abans ens ha dit que no podíem aparcar les motos allí on les hem deixat "coses de la vida" li hem caigut bé. Ja comencem a notar la pallissa, però encara ens queda teca per arribar a Pamplona. Baixem a Puente la Reina a fer benzina. D' allà agafem la carretera que porta a Yesa i observem l' autovia que estan fent (obres que foten enlaire el paisatge de la "Sierra de Leire") en alguns trams. Passat Yesa i anant cap a Liédena ens fa un vent fort que fa trampelar les màquines,però nomes una estona. A Liédena tornem a agafar autovia fins Pamplona on arribem quina el sol comença a amagar-se. Entrem cap el centre fins arribar a la plaça de la vila on hi trobem un grup de motoristes catalans i els preguntem on s'allotjen per no perdre temps, i ens diuen que son a un apart-hotel (el San Fermín) a les afores que està molt bé.
Ja hi truquem, els regategem el preu i hi anem. La veritat és que està molt bé, és molt nou i el disseny modern i acollidor. Dutxa i cap a sopar de tapes pels carrers del centre. Molt ambient per ser entresetmana, però el cansament del viatge ens passa factura tot recordant-nos que demà hi ha méssssss!.