28 de juny 2011

LLIGA ALA DELTA 2- ÀGER

Tornem a Àger per fer possible volar al màxim. I així ha estat, bon temps i un dia extaordinari en altures. Hem coincidit amb la Lliga de Parapent i la zona ha estat farcida de coses voladores amb xoriços penjats.
24-06-2010: Sant Joan ens ha marcat un dia amb sol i condicions pobres (per alguns) que ha fet que treballéssim sense poder superar la serralada del Montsec. El circuit ha estat Estació d'Àger-Corçà-Talarn-Abella-Isona-Vilamitjana. Hi ha hagut alguns gols i els demés (entre ells jo) no hem pogut saltar darrera i ens hem quedat a la vall d'Àger.
25-06-2010: Les condicions continuen fluixes quan parlem d'agafar altures bones. Hem decidit fer Estació d'Àger-Corçà-Isona-La Pobla de Segur-Vilamitjana. Avui només ha arribat en Marc al gol. Les condicions eren difícils i una altra vegada m'he quedat a la vall d'Àger. Molt baix sota l'ermita de La Pedra he decidit anar a aterrar al càmping de la vall d'Àger per primera vegada am l' ala nova. Vent de sud molt fluix i un gir d' aproximació per llevant, encaro a ponent i entro just pel damunt del ametllers (molt just) i aterro a l' inici del camp, amb una empenyuda enèrgica que em surt bé. Al tocar el terra m' han flaquejat les cames i el triangle ha impactat al terra trencant-se la fibra per la palanca de la peça d' alumini (quina merda de speedbar). Però això d' aterrar en aquest camp m' ha donat més confiança amb l' ala.
26-06-2010: Quina calda que fa avui. Alguns han decidit marxar tot pensant que el dia no promet massa. Pugem a l' envol i el vent és fluix, i fa una calor com cap dia aquest any. Els parapents surten i observem que agafen més altura que els altres dies. Muntem la proba de Corçà- Isona-Talarn-Agulló. Avui s' han agafat els 2.700 mts. (jo les deixava a 2.400 mts) i en Pedro i Josep Maria han fet gol (fantàstic). Jo he aconseguit sortir de la vall d' Àger i arribar a Vilamitjana. Al Castell de Mur no aconseguia pujar més de 1.800 mts i m' he tirat a la vall d' Isona per provar de trobar alguna tèrmica més ampla i consistent. N l' he trobat, ni a la pedrera de Vilamitjana. He aterrat al costat del "Tasi" amb un vent fluix de sud oest, amb una bona empenyuda. El sol escalfa de valent (42 graus) i el tubs i sables de l' ala cremen que no els pots aguantar sense guants.